Mobilni uređaji za podizanje i pomjeranje tereta

GTS Adriatic d.o.o. > Mobilni uređaji za podizanje i pomjeranje tereta

BEZBJEDNO RUKOVANJE MATERIJALIMA

Više od 50 godina danska firma HOVMAND snabdjeva kompanije širom svijeta u sektorima i industrijama koje vrše manuelno rukovanje materijalima. Njihovi mobilni uređaji za podizanje tereta sa pogonom na baterije značajno unaprjeđuju procese proizvodnje i rada – posebno u proizvodnom i u sektoru magacinskog poslovanja. Rješenja koja HOVMAND nudi su izuzetno prilagodljiva i pružaju pomoć onda kada Vam je ona potrebna: značajno poboljšavaju bezbjednost operatera na radnom mjestu i pomažu prilikom rukovanja teškim i kabastim predmetima.

PODIZANJE TEŠKIH ROLNI

U raznim industrijama ambalažni materijali su obično namotani u teške valjke. Radnici moraju da podignu i nose ove valjke od tačke A do tačke B, kao i da ih montiraju na mašine. Mobilni uređaji dizajnirani posebno za takve zadatke čine podizanje teških kolutova efikasnijim i štite osoblje od fizičkog naprezanja. Kao dodatak manuelnom rukovanju, dizači uređaja i sam uređaj pomažu Vam da podignete različite vrste prijenosnih rolni i pomjerate ih uz minimalni napor.

TRANSPORT BURADI

U industrijskim kompanijama radnici i dalje moraju svakodnevno da podižu teške predmete poput buradi. Specijalni uređaj za podizanje olakšava podizanje, naginjanje, okretanje i transport. Ova oprema za pomjeranje buradi ne samo da štiti zaposlene od fizičkih povreda, već i povećava efikasnost procesa rada u cjelini.

PODIZANJE INDUSTRIJSKIH PAKOVANJA

Za prevoz robe, logistička preduzeća i brojne druge industrije koriste različite vrste sanduka, kutija i sličnih kontejnera. Zaposleni moraju da transportuju kompletirane pakete do njihove namjenske lokacije što je brže moguće, a da ne prekorače fizičke kapacitete. To se može postići specijalizovanim transportnim sistemima, koji garantuju maksimalan stepen fleksibilnosti i sigurnosti radnicima koji podižu teške industrijske kutije.

PODIZANJE AUTOMOBILSKIH GUMA

Zaposleni moraju redovno da dižu teške automobilske gume u radionicama za popravku automobila kao i u fabrikama za proizvodnju guma. Kada se točkovi skinu sa automobila, potrebno je prevesti ih do skladišta. Ovdje mehaničar skuplja novi set guma i odnosi ih nazad u radionicu, gdje se nove gume montiraju na vozilo. Ovaj postupak se dešava nekoliko puta dnevno i predstavlja veliki rizik za sve zaposlene koji su uključeni u proces. Dugoročno može čak uzrokovati ozbiljna oštećenja kičme. Specifični uređaj za podizanje automobilskih guma pomaže da se smanji opasnost od povreda i istovremeno maksimizira efikasnost radnog toka.

TRANSPORT INDUSTRIJSKIH POSUDA

Zaposleni u komercijalnim kuhinjama, pekarama i drugim proizvodnjama u okviru prehrambene industrije svakodnevno moraju da rukuju velikim metalnim posudama za prijenos sirovina. Podizanje tako teškog tereta ne samo da narušava fizičko zdravlje radnika već može i povećati količinu gubitka proizvoda kada se stalno prosipa sadržaj. Da biste izbjegli takve rizike, možete se osloniti na mobilne uređaje dizajnirane posebno za prijevoz teških industrijskih posuda. Mobilni uređaji za podizanje tereta pomažu osoblju da podigne, pomjera, okreće i naginje velike čelične posude bez oštećenja zdravlja i gubitka sirovine.

linx
SIC markingLogo rouge
ANSER-Logo-Horizontal-2022
zebra_technologies
novexx
eidos-logo-web
Wipotec-Ocs GmbH
atlanta-stretch